Simba matras test, review, ervaringen & kortingscode

Wat voor soort matras is de simba?

Het Simba matras is een schuimmatras met pocketvering. Hierdoor voelt de matras zacht aan en biedt het op hetzelfde moment steun aan het lichaam. Het matras is geschikt voor alle ondergronden en slaappatronen.

Hoe stevig is de simba?

Het Simba matras is een zachte matras. De bodemlaag van koudschuim biedt echter wel voldoende stabiliteit aan het lichaam zodat je niet te diep wegzakt. De pocketveren zorgen ervoor dat het matras zich aanpast aan je bewegingen en de laag met traagschuim neemt de vorm aan van je lichaam voor een comfortabele en stabiele lighouding.

Simba matras materiaal

Het Simba matras bestaat uit 5 lagen. De toplaag maakt onderdeel uit van de matrashoes, de tweede laag bestaat uit Simbatex, de derde laag bestaat uit pocketveren, de vierde laag bestaat uit traagschuim en de onderste laag bestaat uit koudschuim. De toplaag is ventilerend en temperatuur-regulerend. De tweede laag van Simbatex is door Simba zelf ontwikkeld. Simbatex is een zachte ondersteundende laag met een verkoelend effect om het temperatuur-regulerende effect van de toplaag te versterken. Onder de Simbatex ligt een laag met 2500 conische pocketveren die afzonderlijk van elkaar met het lichaam meebewegen. Daaronder ligt een laag met traagschuim die zich aan je lichaamsvorm aanpast. De onderste laag van koudschuim is bedoeld om stabiliteit aan het matras te geven. De laag koudschuim is onderverdeeld in 7 comfortzones. Hierdoor biedt het matras voor elk deel van je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft.

Bewegingsoverdracht en veerkracht

Een belangrijke eigenschap voor een tweepersoonsmatras is de stabiliteit tijdens bewegingen. Dat betekent dat de bewegingen van de persoon op de linkerhelft van het matras weinig tot niet voelbaar zijn voor de persoon op de rechterhelft en vice versa. Het Simba matras voorziet in deze stabiliteit door de aanwezigheid van de laag pocketveren en traagschuim. De 2500 individuele pocketveren reageren alleen op plaatselijke bewegingen en het traagschuim past zijn vorm plaatselijk aan op het lichaam. Hierdoor zijn de bewegingen van je partner nauwelijks voelbaar zodat je midden in de nacht niet wakker wordt omdat hij of zij zich omdraait.

Slaap temperatuur

De buitenste laag van het Simba matras is de SimbaPura hoes. De toplaag van de matrashoes is gemaakt van hypo-allergeen materiaal dat een ventilerende en temperatuur-regulerende werking heeft. Hierdoor wordt je lichaamswarmte afgevoerd zodat de temperatuur in bed niet te hoog oploopt. Daarnaast draagt ook de zachte en verkoelende Simbatex laag bij aan een comfortabele temperatuur tijdens het slapen.

Ruikt de simba matras?

Het is normaal dat een nieuwe matras een typische geur afgeeft. Dat heeft veelal te maken met het productieproces en de specifieke materialen die in het matras zijn verwerkt. De geur van een nieuwe Simba matras wordt door gebruikers veelal omschreven als een rubbergeur of lijmgeur. Over het algemeen verdwijnt de geur na ongeveer twee weken. Om zo snel mogelijk af te rekenen met deze geur is het raadzaam om het matras goed door te laten luchten voordat je het in gebruik neemt. De geur is overigens niet schadelijk voor de gezondheid.

Vereisten voor de simba

Het Simba matras is geschikt voor alle ondergronden. Dat betekent dat je het matras kunt gebruiken in combinatie met een lattenbodem, een boxspring en een spiraalbodem. Als je het Simba matras op een lattenbodem wilt leggen, is het wel van belang dat de latten niet verder dan 8 cm uit elkaar liggen. Daarnaast is het ook mogelijk om het Simba matras op een vlakke en schone vloer te plaatsen.

Duurzaamheid – hoe lang gaat hij mee?

De SimbaPura afneembare matrashoes beschermt niet alleen de afzonderlijke lagen. Het is tegelijkertijd een ventilerende en temperatuur-regulerende toplaag. Je verwijdert de matrashoes eenvoudig en snel met behulp van de ritssluiting.

Doordat de matrashoes is voorzien van een ritssluiting kun je het gemakkelijk afnemen om te reinigen. Door de matrashoes met regelmaat uit te wassen, zorg je ervoor dat de matras altijd fris blijft ruiken. Je kunt de matrashoes op maximaal 40 graden wassen.

Simba garandeert dat de matrassen bij normaal gebruik minstens 10 jaar meegaan. Deze belofte wordt kracht bijgezet met een garantie van 10 jaar. Je verlengt de levensduur door de matras regelmatig linksom of rechtsom te draaien. Op deze manier worden de pocketveren afwisselend op andere plekken belast zodat de veerkracht langer behouden blijft. Het is tevens raadzaam om de matras niet langer dan 9 maanden opgerold in de verpakking te laten zitten. De schuimlagen en pocketvering kunnen hier namelijk schade van ondervinden.

Maten en prijzen van de simba

Alle Simba matrassen hebben dezelfde constructie, maar zijn verkrijgbaar in 17 verschillende maten. Dat maakt het eenvoudig om de maat te kiezen die past bij jouw bed en wensen. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare maten en de bijbehorende prijzen:

80 x 200 cm€ 449,00
80 x 210 cm€ 459,00
80 x 220 cm€ 479,00
90 x 190 cm€ 529,00
90 x 200 cm€ 529,00
90 x 210 cm€ 539,00
90 x 220 cm€ 549,00
100 x 200 cm€ 559,00
140 x 200 cm€ 699,00
160 x 200 cm€ 799,00
160 x 210 cm€ 869,00
180 x 200 cm€ 899,00
160 x 200 cm€ 799,00
180 x 200 cm€ 899,00
180 x 210 cm€ 959,00
180 x 220 cm€ 989,00
200 x 200 cm€ 999,00

Levering en proefperiode

Simba matrassen worden louter via de webwinkel verkocht. Simba matrassen worden geproduceerd in Polen en rechtstreeks vanuit de fabriek verzonden naar het afleveradres. De levering is gratis en duurt 1 tot 3 dagen. Klanten worden via e-mail op de hoogte gehouden over het verzendproces zodat je precies weet wanneer het matras wordt thuisbezorgd. Het matras wordt in de fabriek opgerold en in een compacte doos van 100 x 50 x 50 cm bezorgd.

Elk Simba matras wordt geleverd met een standaard garantie van maar liefst 10 jaar. Deze garantie is van toepassing op fabrieksfouten bij normaal gebruik.

Omdat Simba een 100% webwinkel is, heb je niet de mogelijkheid om Simba matrassen uit te proberen in een fysieke winkel. Daarom krijg je elke Simba matras in eerste instantie 100 dagen op proef. Dat betekent dat je na het moment van leveren 100 dagen bedenktijd hebt om te besluiten het matras te houden. Mocht het matras onverhoopt niet bevallen, dan wordt het kosteloos bij je thuis opgehaald. Vervolgens krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Simba haalt alle gebruikte matrassen uit de roulatie. Je loopt dus nooit het risico dat je een matras geleverd krijgt die al eens getest is door een andere klant. Geretourneerde matrassen worden gedoneerd aan goede doelen zodat minderbedeelden ook van een goede nachtrust kunnen genieten.

Review oordeel

Met een Simba matras haal je een comfortabel matras in huis dat het resultaat is van moderne technologie. Met name de combinatie van traagschuim en pocketveren maakt de Simba matras uniek in zijn soort. Het matras vormt zich niet alleen aan je lichaam, het ondersteunt je bewegingen tijdens je slaap door de 2500 pocketveren. Een ander voordeel van het aanschaffen van een Simba matras is dat je 100 dagen proeftijd ontvangt en dat verzending en retour zenden kosteloos is. Dat geeft je de mogelijkheid om het matras uitvoerig uit te proberen alvorens je het definitief aanschaft. Ten slotte is het Simba matras multi-inzetbaar. Het matras is geschikt voor mensen die op hun buik, hun rug of op hun zij slapen. Daarnaast gebruik je het matras in combinatie met een lattenbodem, een boxspring, een spiraalbodem of een vlakke ondergrond.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *